Inval in huis van Maurice de Hond na e-mailkraak

Inval in huis van Maurice de Hond na e-mailkraak Amsterdam, 14 febr. De Nationale Recherche doorzocht gisteravond het huis van opiniepeiler Maurice de Hond. De huiszoeking heeft volgens de woordvoerder van het Landelijk Parket te maken met ‘computervredebreuk’ in de Deventer moordzaak. Gelijktijdig werd op een tweede adres in Overveen ook huiszoeking gedaan. De bewoner van dat pand wordt ook verdacht van betrokkenheid bij computervredebreuk. Zowel bij De Hond als bij het pand in Overveen zijn computers in beslag genomen. De huiszoeking werd gedaan omdat De Hond mogelijk betrokken zou zijn bij het kraken van de e-mail van advocaat Jan Vlug. Vlug is de raadsman van klusjesman Michaël de J., die volgens De Hond de dader is in de Deventer moordzaak. In die zaak zit Ernest Louwes al jaren vast. Hij kreeg twaalf jaar cel voor de moord in 1999 op weduwe Wittenberg uit Deventer. Vorige week hield de Nationale Recherche in Deventer een 34-jarige man aan op verdenking van het kraken van de e-mail van advocaat Vlug. Die man correspondeerde met De Hond over de mails van Vlug. Volgens De Hond is er een „massale actie-Beschadig Maurice de Hond” aan de gang. „Wij, betrokken burgers, tonen steeds meer aan wat een puinhoop de Deventer moordzaak is.” Foto WFA WFA05:INVAL IN WONING MAURICE DE HOND:AMSTERDAM;14FEB2007- De Nationale Recherche heeft gisteravond een inval gedaan in de woning van Maurice de Hond in Amsterdam. Hij zou betrokken zijn geweest bij het kraken van de mailbox van de advocaat van klusjesman Michael de Jong. De Jong wordt door De Hond steeds aangewezen als dader in de Deventer moordzaak. Gelijktijdig met de inval bij De Hond werd er in Overveen huiszoeking gedaan bij een van zijn medestanders. Deze man is aangehouden. Hij wordt verdacht van computervredebreuk. Vorige week werd in deze zaak al een 34-jarige man aangehouden. Hij zou de computer daadwerkelijk hebben gekraakt. WFA/wc/str. Bram de Hollander WFA WFA