Ernst en Bobbie

De grote vraag rond de kinderfilm Ernst, Bobbie en de geslepen Onix is niet of-die goed afloopt. Het gegeven dat de tv-helden serieuze Ernst en grapneus Bobbie een popconcert moeten organiseren om een bos te redden is spannend genoeg en daar komt nog bij dat asfaltfabrikant Onix (strakke rol van Hidde Maas) hen tegenwerkt. De uitwerking is net als op de tv: een boel gestruikel en misverstanden en een paar simpele meezingers. Maar de echte spanning zit achter de schermen. Dit is de tweede speelfilm waaraan de commerciële omroep RTL meebetaalt. De eerste, Wild Romance, flopte jammerlijk. In de filmsector houden ze hun vingers gekruist dat Ernst en Bobbie RTL weten te behouden voor de Nederlandse film.

Ernst, Bobbie en de geslepen Onix. Regie: Pieter Walther de Boer. Met: Erik van Trommel, Gert-Jan van den Ende, Hidde Maas. In: 107 bioscopen.