DOA-game als film

DOA: Dead or Alive is een verfilming van een computerspel en elk shot in de film lijkt dat te willen benadrukken. Verschillende scenes beginnen met een DOA-logo in beeld, de acteurs in de actiefilm bewegen zich met de gehaaste motoriek van digitale animaties. Nadat de drie schaars geklede superheldinnen in de hoofdrollen - een Japanse prinses, een Amerikaanse worstelaarster en een Britse dievegge - ieder via een actiescène zijn geïntroduceerd, heeft het verdere verhaal het verloop van een spel. Op een eiland wordt een martial arts-toernooi gehouden waar de drie in korte gevechten de volgende ronde - het volgende level - moeten zien te bereiken. Die confrontaties zijn de essentie van de film van regisseur Corey Yuen en hij doet zijn best aan het clichégeweld een originele draai te geven. Het lukt af en toe, bijvoorbeeld wanneer hij een van de vrouwen in slowmotion een vijand laat uitschakelen terwijl ze tegelijkertijd een beha aantrekt - een beeld dat de film goed samenvat.

DOA: Dead or Alive. Regie: Corey Yuen.Met: Jaime Presley, Holly Valance, Devon Aoki. In 27 bioscopen.