Bush op zijn erf

Leg dit maar eens aan je kinderen uit: zowel de stieren als koeien hebben in Barnyard (Beestenboel) uiers. Nog moeilijker wordt het om het allegorische gehalte te duiden. Vader Ben beschermt elke dag zijn erf tegen de coyotes en onderwijst zijn aangenomen zoon: ”Otis, a strong man stands up for himself, a stronger man stands up for others.” Als Otis, een echte party animal, een nacht doorzakt met de hele beestenboel, delft zijn vader het onderspit tegen de gemene beesten. Otis begrijpt nu dat hij de gemeenschap met hand en tand moet verdedigen tegen indringers. Moeten we Ben en Otis zien als Bush sr. en jr? En de coyotes als terroristen en het erf als Amerika? Of is Barnyard gewoon een brave animatie met grapjes over het leren van verantwoordelijkheid?

Barnyard (Beestenboel). Regie: Steve Oedekerk. Met de Nederlandse stemmen van: Kasper van Kooten, Niki Romijn, Pim Koopman. In: 72 bioscopen.