Baldadige Ivo en enorme uitbarsting op Tien

1 Televisiepresentator Ivo Niehe is onlosmakelijk verbonden met het TROS-programma TV Show (zijn minder succesvolle uitstapje naar Talpa vergeten we maar even). Daar interviewt hij al bijna 25 jaar lang wereldberoemde gasten op zijn kenmerkende ietwat brave, niet al te kritische wijze. Ivo Niehe heeft echter ook een andere kant, een baldadige kant. En die kan hij kwijt in het theater, zei hij eerder bij Pauw & Witteman. De afgelopen maanden speelde hij in theaters in heel Nederland, van ‘De Speeldoos’ in Baarn tot zelfs twee keer het Amsterdamse Carré. Een registratie van De Nieuwe Theatershow in het Amsterdamse theater wordt morgen uitgezonden. „Er zitten weer hilarische momenten in, maar er zijn ook liedjes en verhalen, waarop in de zaal opnieuw vaak zeer geëmotioneerd gereageerd zal worden”, schrijft Ivo Niehe op de bijbehorende website over het theaterprogramma. Zakdoeken paraat houden dus vrijdag!

Vrijdag, Ned. 1, 22.00u. Web: www.detheatershow.nl

2 Wie alleen wil lachen op vrijdagavond, kan beter rond hetzelfde tijdstip kijken naar Shouf Shouf de serie. In het tweede seizoen van de VARA-sererie gaat het niet echt meer om de multiculti-problemen uit de succesfilm Shouf Shouf Habibi. Desondanks valt er nog genoeg te lachen om Ap en zijn vrienden Rachid, Mussi, Robbie en Samira. In de aflevering ‘Kat van huis’ past Rachid op het nieuwe café van Ap, die naar Marokko moet. De ultieme feel good-serie voor op de vrijdagavond.

Vrijdag, Ned. 3, 21.55u. Web: www.vara.nl

3 Minder grappig, maar waarschijnlijk wél interessant is het door Tien aangekochte BBC-docudrama Krakatoa: The Last Days over de grootste vulkaanuitbarsting van de moderne tijd. Bij de uitbarsting van het vulkanische eilandje Krakatoa tussen Java en Sumatra kwamen in 1883 ruim 30.000 mensen om. In twee uur tijd wordt de ramp op een nauwkeurige manier gereconstrueerd. Benieuwd of deze aankoop van de BBC wél aanslaat. Het Engelse drieluik The rise and fall of Rome dat Tien eind januari uitzond, trok amper een kwart miljoen kijkers.

Zaterdag, Tien, 20.00u. Web: www.tien.tv

4 Na de zoektochten naar popidolen en Lama’s, gaat omroep KRO nu op zoek naar de ‘meest overtuigende bijzonder begaafde Nederlander’. Na het startsein op 8 november meldden meer dan 200 mensen zich aan. De eerste aflevering draait om de auditiedag in Amsterdam. Wat wordt de volgende zoektocht op tv?

Zondag, Ned.1, 21.20u.Web: hetzesdezintuig.kro.nl

David Haakman

    • David Haakman