6 redenen om Valentijn te vieren en 1 om 't te omzeilen

Zelfs je laptop is in verliefde sferen Ego love edition 4.950 euro, verkrijgbaar bij Puurrr (Den Haag) en Boutique (Amsterdam), www.ego-lifestyle.com valentijnsdag

Ego love edition

4.950 euro, verkrijgbaar bij Puurrr (Den Haag) en Boutique (Amsterdam), www.ego-lifestyle.com

Mannen, geef je geliefde deze Valentijn eens iets waar ze echt wat aan heeft. Rode rozen en chocolade zijn mooi en lekker, maar gaan niet langer dan een paar dagen mee. Denk dit jaar eens aan een laptop. Maar dat is toch helemaal niet romantisch? Mis, de notebooks van Ego Lifestyle zijn weldegelijk geschikt als Valentijnscadeau. Speciaal voor deze dag van de liefde kwam het Nederlandse bedrijf met de Love Edition: een roze of rode laptop met een groot hart. Wat deze computers zo uniek maakt, zijn de skins. De bekleding van de laptop kun je losklikken en vervangen door een ander kleurtje of printje. Zo hoeven de vrouwen die vandaag een Love Edition krijgen niet het hele jaar met hun hart over straat te lopen. Elk kwartaal brengt Ego Lifestyle nieuwe skins op de markt. De prijzen voor een ander uiterlijk voor je notebook variëren van 295 euro (voor een ‘basiskleur’ als mintgroen of oranje) tot 375 euro (voor een zebra- of luipaardprintje). Wil je echt een unieke laptop? Voor zo’n 500 euro kun je een eigen skin ontwerpen. (LvdS)

2 Amusement

Man bijt hond Valentijnsspecial

Ned. 2, 18.55-19.50u.

Tien dating kandidaten van 55+ hebben zich de afgelopen weken in Man bijt hond gepresenteerd. Tijdens het Man bijt hond Dating Spektakel, dat afgelopen zaterdag plaatsvond in Ede, hebben de kandidaten uit alle brievenschrijvers hun mogelijke liefde gekozen. Het resultaat is vanavond te zien tijdens een speciale Man bijt hond Valentijnsspecial. Daarin maken de kandidaten kennis met de geïnteresseerde singles.

3 Muziek

De avond van het liefdeslied

Ned. 2, 0.05-0.40u.

Wat wil Ilja Leonard Pfeiffer van Ellen ten Damme? Dat wordt wordt vanavond duidelijk tijdens De avond van het liefdeslied. Dertien dichters kozen dertien muzikanten om samen een nieuw lied te schrijven over de liefde. Te bewonderen is de vrucht van deze culturele kruisbestuiving in Paradiso Amsterdam, begeleid door Egon Kracht en zijn band The Troupe. Presentatie: Matthijs van Nieuwkerk.

4 Gesprek

Week van de liefde: Wiesje

Canvas/Ketnet, 23.00-23.30u.

Wim Opbrouck praat met Wiesje Marynen-Somville (89) over de liefde. 8mm-filmpjes tonen de wereld van Wiesje toen ze verliefd was op Toni en samen met hem in Kongo leefde. Wiesje is nu 37 jaar weduwe en voelt zich nog steeds getrouwd. Haar liefde voor hem was zo allesomvattend dat geen enkele andere man zijn plaats kon innemen. Wiesje blikt op een heel positieve manier terug op haar verleden.

5 Zoenfilmpje

De kus

Chris Craymer, 3,50 euro

Op deze dag van de liefde kun je er natuurlijk niet om heen: een kus. Maar hoe geef je jouw Valentijn een originele, lekkere pakkerd? Met een fotoboekje bijvoorbeeld. Een kus met een boek? Ja! De beroemde fotograaf Chris Craymer – die foto’s maakte voor tijdschriften als Vogue en vele beroemdheden (denk aan Johnny Depp) portretteerde – fotografeerde een stelletje dat elkaar in 36 foto’s innig zoent. Blader snel door het boekje en de zwart-wit plaatjes vormen een romantische minifilm. Een filmpje dat je kunt afspelen waar en wanneer je maar wil. Met De kus versier je iemand, win je iemand terug of laat je iemand zien hoeveel je van hem of haar houdt. Het schattige boekje is al een groot succes in andere landen. Een ideaal cadeau voor Valentijnsdag dus. Deze zoen is wel ruim drie euro duurder dan een ‘normale’ pakkerd, maar daarvoor heb je wel een heel originele liefdesverklaring! (LvdS)

6 Virtueel kussen

Internetkus

www.virtualkiss.com

Is het internet toch niet geweldig? Ging je vroeger nog naar de kroeg om bij te kletsen, tegenwoordig hou je elkaar op de hoogte via een chatbox. Stuurde je vroeger nog een liefdesbrief? Tegenwoordig komt de boodschap ook over als je een mailtje tikt. En veel geliefden zullen vandaag een e-card krijgen, in plaats van een klassiek kaartje. Met deze website gaat het nog een stapje verder. Je hoeft nu namelijk niet eens meer bij je geliefde in de buurt te zijn om hem/haar een zoen te kunnen geven. Bezoek de website virtualkiss.com, ga naar de e-kissing booth kies, klik en verstuur. Je kunt zelfs kiezen uit verschillende zoenen: extra dunne lippen of juist een met siliconen opgespoten mond? En wil je blauwe lippen, of toch liever roze? Je kunt ‘jouw’ lippen zelfs een patroontje geven. Wat drukt je liefde nu beter uit dan grote, knalpaarse lippen met luipaardprint in de mailbox van je liefje? (LvdS)

7 Uitmaken

Relatie beëindigen

Kijk op www.stoprelatie.nl

Of je nu gedumpt wordt, of je geliefde zelf aan de kant zet: het uitmaken van een relatie blijft voor beide partijen vervelend. Voor de partner die er erg tegenop ziet zijn relatie te beëindigen, is er nu een website die deze klus op een beschaafde manier van hem overneemt. Via stoprelatie.nl kun je de redenen opgeven waarom je geen zin meer hebt in je vriend of vriendin. Vervolgens maak je 10 euro over op het rekeningnummer van stoprelatie.nl. Zodra het geld binnen is, gaat het telefoonteam aan de slag; het belt de ongelukkige op, excuseert zich dat het een vervelende boodschap moet brengen, en vertelt dan waarom de relatie voorbij is. Laf is het natuurlijk wel, om een anoniem belteam op je ex los te laten, maar blijkbaar zijn er genoeg mensen te vinden die gebruik maken van stoprelatie.nl. Maandelijks zetten ongeveer twintig stellen via stoprelatie.nl een punt achter hun relatie. (LvB)

Met bijdragen van Laura van Baars en Leoni van de Schraaf