Zingende BN’ers op twee zenders

Na de ‘ijsdansoorlog’ beginnen commerciële tv-zenders SBS 6 en Tien volgende maand kort na elkaar met een amusementsprogramma waarin bekende Nederlanders hun zangtalent etaleren.

Linda de Mol en Gordon presenteren vanaf maandag 19 maart het programma Just the Two of Us op Tien, dat is gebaseerd op een BBC-format. In de live-show worden bekende Nederlanders, die volgens Tien „een beperkt tot middelmatig zangtalent hebben”, gekoppeld aan artiesten uit de muziekwereld. Dj Edwin Evers en actrice en presentatrice Sonja Silva behoren tot de deelnemers.

Vier dagen later, op vrijdag 23 maart, begint SBS 6 met So You Wannabe a Popstar?, een format van Eyeworks Touchstone, de productiemaatschappij van Reinout Oerlemans. Hierin gaan ook tien bekende Nederlanders die nauwelijks kunnen zingen de strijd met elkaar aan wie de beste popster is. Hun namen worden binnenkort bekend gemaakt. Het programma, gepresenteerd door Nance en Gerard Joling, richt zich op gezinnen. Het wordt op vrijdag- en zaterdagavond uitgezonden.

Volgens een woordvoerder van SBS6 vissen de commerciëlen ‘allemaal in de kleine vijver van BN’ers’. „Veel programma’s leven nu eenmaal bij de gratie van bekende Nederlanders. Dat geldt ook voor talkshows.”

Een woordvoerder van Tien denkt niet dat er een strijd om kijkers zal losbarsten zoals bij ‘de ijsdansoorlog’ tussen de shows Sterren op het ijs (SBS6) en Dancing on Ice (RTL4). „De ijsdansshows worden op dezelfde dag uitgezonden. Wij zitten straks op verschillende dagen”. Daarnaast zijn er volgens de woordvoerder duidelijke verschillen tussen de twee zangprogramma’s. „Bij ons zingen bekende Nederlanders duetten en bij SBS gaan ze solo.”

Uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek van de afgelopen weken blijkt dat SBS 6 beduidend meer kijkers trekt. Zo keken afgelopen vrijdag ruim één miljoen mensen naar Sterren dansen op het ijs (SBS 6), terwijl Dancing on Ice (RTL4) nog geen 600.000 kijkers trok.