Zeven keer kans op liefde tijdens Valentijnsdiner 1

Morgen blinken de rode harten je overal tegemoet.

Voor wie al een geliefde heeft én voor wie er naar eentje op zoek is, geeft next tien Valentijnstips.

Of je het nu leuk vindt of niet, je kunt morgen niet om de liefde heen. Valentijnsdag, de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven en geheime aanbidders een anoniem kaartje sturen. Tien tips om Valentijnsdag op een romantische (maar originele) manier door te komen en om toch nog een date te scoren op deze dag van de liefde. Maar ook: tips om op Valentijnsdag zo min mogelijk Valentijn tegen te komen.

Hete kookworkshop

Liefde gaat door de maag. Dan is het wel zo handig als je goed kunt koken. Morgenavond leer je in verschillende (Valentijns-)kookworkshops hoe je de meest verleidelijke maaltijden klaarmaakt. Geef als single zeker ook je ogen de kost: deelnemers aan dit soort workshops zijn vaak nog vrijgezel.

Amsterdam, Kookook, 72,50 euro per persoon, www.kookook.nlRotterdam, Now You’re Cooking, 42,50 euro per persoon, www.kokeninrotterdam.nl

In de buitenlucht

Wil je niet de hele dag binnen zitten? Trek stevige schoenen aan en ga wandelen! In Park Rozenrust krijg je tijdens het wandelen de geschiedenis van Valentijnsdag te horen. Maar ook andere natuurgebieden zijn romantisch.

Leidschendam, Park Rozenrust, www.bomenoverleven.nl

Eten en daten

Ben jij niet zo’n keukenprins(es), maar wil je wel graag uit eten met een date? In verschillende restaurants worden speciale Valentijnsdiners georganiseerd. Zo ook in Club Odeon, waar je maar liefst zeven gangen voorgeschoteld krijgt. Elke gang nuttig je met een andere tafelgenoot. Met wie deel jij je toetje?

Amsterdam, Club Odeon, 60 euro per persoon, www.zullenwij.nu

Knusse bioscoop

Okee, het eten is achter de kiezen, wat nu? In verschillende bioscopen kun je voor jezelf en je date een love seat boeken: een klein bankje in de bioscoopzaal, precies groot genoeg voor twee personen. De Minervabioscopen hebben morgen een speciale actie: geef elkaar bij de kassa een kus en je krijgt twee bioscoopkaartjes voor maar 10 euro.

Alkmaar, Arnhem, Delft, Haarlem, Zaandam, Zwolle, Minervabioscopen, 10 euro voor twee personen, www.minervagroep.nl

Liefdesliedjes

Voor iedereen die het tijdens een date lastig vindt om een goed gesprek op gang te brengen (en natuurlijk voor iedereen die van muziek houdt) zijn er Valentijnsconcerten. Het Amsterdam Symphony Orchestra verzorgt een klassiek concert, terwijl het Magogo Kamerorkest afreist naar het amoureuze Latijns-Amerika.

Tilburg, Magogo Kamerorkest, 19,95 euro, www.magogokamerorkest.nl. Den Haag, Amsterdam Symphony Orchestra, 28 euro, www.dapz.ldt.nl

Studentenfestival

Wel zin in muziek, maar zit je niet te wachten op een Valentijnsconcert? Paardpop komt dit jaar met veelbelovende artiesten, zoals Lucky Fonz III (die vorig jaar de Grote prijs van Nederland won) en Room Eleven.

Zwolle, Het Vliegende Paard, 7 euro, www.studentertainment.net

Voorspellen

Heeft de liefde al verschillende streken met je uitgehaald en weet je helemaal niet meer wat je moet verwachten? Geen nood: Ireen van Bels Tarotkaarten weten precies wat je te wachten staat op liefdesgebied.

Breda, Centrale Bibliotheek, 3 euro, www.bibliotheekbreda.nl

Lachen om de liefde

Met een Engelstalige improvisatie comedy show staat Boom Chicago stil bij de liefde. Bezoekers komen met suggesties voor de acteurs: het publiek geeft de voorzet, Boom Chicago kopt hem in.

Amsterdam, Lovers Pier, 138 of 172 euro per koppel (inclusief driegangendiner), www.boomchicago.nl

Kunstzinnige Valentijn

Geen zin in muziek of een comedy show, maar wel in the mood voor cultuur? 6211 in Maastricht is misschien wel de oplossing. Dit cross-over project tussen beeldende kunst, theater en muziek staat in het teken van Valentijnsdag. Zo komt een live-band Russische liefdesliedje spelen.

Maastricht, Het Huis van Bourgondië, 10 euro per persoon, www.huisvanbourgondië.nl

Daten met politici

Weer geen date kunnen vinden en heb je het helemaal gehad met Valentijnsdag? Ga dan op stap met de VVD in Amsterdam. De partij zet mensen die ‘hun sociale hart hebben laten zien’ in het zonnetje. Trek samen met de politici Oud-West in en laat je sociale hart spreken.

Amsterdam, Stadsdeelkantoor Oud-West, www.vvdamsterdam.nl

    • Leoni van de Schraaf