Voltijdbanen zijn in aantal gestegen

Rotterdam. Het aantal personen dat in voltijd werkt is voor het eerst sinds vier jaar toegenomen. Met 2 procent groeide dat aantal even snel als het aantal mensen dat in deeltijd werkt. Ook steeg het aantal werknemers met een vast arbeidscontract. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek gisteren bekendmaakte. Ook het aantal vrouwen met een betaalde baan van meer dan 35 uur is toegenomen. Met 4 procent groeide het aantal in voltijd werkende vrouwen zelfs sterker dan het aantal vrouwen dat in deeltijd werkt. Dat nam met 3 procent toe. Vorig jaar is de jarenlange daling van het aantal banen omgezet in een stijging. De beroepsbevolking groeide met 155.000 tot bijna 7,1 miljoen personen. Daarvan werkten bijna 4,5 miljoen mensen voltijds: evenveel als in 1996.