VEH waarschuwt tegen verzekeraars

Amsterdam, 13 febr. Houders van beleggingsverzekeringen moeten zich niet laten verleiden tot het tekenen van een zogenoemde `finale kwijting`. Zo`n verklaring betekent dat de consument geen aanspraak meer kan maken op een eventuele schadevergoeding in het licht van onderzoek naar de zogenoemde woekerpolissen. Die waarschuwing uitte de Vereniging Eigen Huis (VEH) vandaag. De VEH stelt dat als een beleggingsverzekering tot uitkering komt, aan het einde van de looptijd of bij tussentijdse afkoop, verzekeraars de klant vragen akkoord te gaan met een uitbetaling van het opgebouwde bedrag. ”Als de verzekerde tekent, wordt de verzekeraar van alle verdere verplichtingen ontslagen”, aldus de VEH. Momenteel loopt er een onderzoek naar het conflict rond beleggingsverzekeringen.