Tostadas met gegrilde kip

Voor 2 personen2 maïskipfilets met velsap van 1/2 limoen2 tenen knoflook, fijngehaktzout en versgemalen peperplantaardige olie voor het bakkencirca 150 g sliertjes Romeinse slacirca 150 g geraspte belegen kaasguacamole (recept2 februari)circa 3 dl tacosaus, zelf gemaakt (recept 2 februari) of uit een potje1,25 dl zure room250 g rode kidneybonen uit blik6 maïstortilla’s

Op de laatste Horecava was ik aangenaam verast toen ik verse maïstortilla’s zag. Ik heb ze al jaren niet meer kunnen kopen sinds een horecagroothandel ze uit het assortiment haalde.

Leg de kipfilets tussen twee vellen bakpapier of plasticfolie en plet ze met de platte kant van een vleeshamer tot ze ongeveer een halve centimeter dik zijn. Doe het limoensap, de knoflook en wat zout en peper in een ondiepe, brede schaal. Leg er de kipfilets in en wentel ze door de marinade. Dek de schaal af en zet deze een uur tot een dag in de koelkast.

Doe de sla, kaas, guacamole, tacosaus en zure room in aparte kommen en zet die op tafel. Verwarm de bonen in een kleine pan op een laag vuur.

Neem de kipfilets uit de marinade en dep ze even droog met keukenpapier. Verhit een geribbelde grillpan op een middelhoog vuur. Bak er de kipfilets kort aan beide kanten in tot ze net gaar en aan beide kanten goudbruin zijn. Snijd ze in repen en houd ze afgedekt warm in een lauwe oven terwijl u de tortilla’s bakt.

Giet een laagje olie van circa 1 centimeter diep in een kleine koekenpan en verhit op een middelhoog tot hoog vuur. Bak er de maïstortilla’s kort om en om in tot ze goudbruin en krokant zijn. Dit duurt minder dan een minuut. Laat uitlekken op keukenpapier.

Leg voor het serveren een warme tortilla op elk bord. Schep er met een schuimspaan wat warme bonen op. Verdeel er wat reepjes kip over. De rest gebeurt aan tafel en elke eter bedekt zijn tortilla met garnituur naar smaak. (Houd de kip en tortilla’s in de oven en de bonen op een vlamverspreider warm.)

Kim Maclean

Morgen: Diksap cupcakes

    • Kim Maclean