Televisie Voorkeur

In Netwerk een reportage over de sociale dienst in Utrecht waar de baliemedewerkers dagelijks te maken hebben met bedreigingen (foto), scheldpartijen en soms fysiek geweld. Met een verborgen camera zijn opnamen gemaakt van de omstandigheden waaronder de ambtenaren hun werk moeten doen. Ned,2, 20.25-20.50u. Foto EO Bedreigingen

actualiteiten

Nova. Aandacht voor de mogelijke bewindslieden in het nieuwe kabinet en reportages uit Den Haag en Rotterdam over de maatregel dat koffieshops meer dan 500 meter afstand van scholen moeten liggen. Ook aandacht voor de rechterlijke uitspraak in een zaak over een fiscale naheffing van duizenden euro’s dat peepshows te vergelijken zijn met toneelvoorstellingen. Ned.2, 22.15-22.50u.

documentaire

The madness of modern families: Extra curricula. Reportage over kinderen uit moderne gezinnen. Ooit zaten kinderen op ballet of ze kregen pianoles en dat was het. Tegenwoordig hebben ze een agenda nodig en worden ze door hun ouders van de ene hobby naar de andere gereden. BBC2, 20.00-20.30u.

Earth investigated: Superquakes. Waarom storten sommige gebouwen in bij een aardbeving? Ook een gesprek met een man die aardbevingen kan voorspellen en de ervaringen van overlevenden. National Geographic, 22.30-23.30u.

praatprogramma

Het elfde uur. Gesprek met André Rouvoet, beoogd vice-premier in het vierde kabinet Balkenende. Rouvoet en de zijnen schrijven geschiedenis, want het is voor het eerst dat de ChristenUnie deel zal uitmaken van de regering. Vindt Rouvoet dat hij genoeg heeft binnengehaald op de medisch-ethische thema’s? Ned.2, 21.20-22.00u.

Pauw & Witteman. Directeur van het ABN AMRO World Tennis Tournament Richard Krajicek vertelt over de voorbereidingen en zanger Boudewijn de Groot over zijn boek Hoogtevrees in Babylon en zijn nieuwe cd Lage Landen. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Hunter Hunted: Danger In The Delta. In de Okavango-delta in Boswanan valt een dode en een zwaargewonde – tot ieders verbazing is de dader een nijlpaard. Onderzoekers proberen achter de oorzaak van deze gewelddadige aanvallen te komen. National Geographic, 19.00-20.00u.

Keuringsdienst van waarde. Slot van een 7-delige serie over de avonturen van Teun van der Keuken als Tony Chocolonely, handelaar in slaafvrije chocolade. Voormalig cacaoslaaf Kohi Hermann Kam is vanuit Burkina Faso naar Nederland gekomen om tegen Van der Keuken te getuigen. Ned.3, 20.25-20.55u.

Wild Florida. De Amerikaanse staat Florida is dichtbevolkt, maar in de jungle die aan de steden grenst is er een exotische fauna. BBC2, 20.30-21.00u.

Een westerse vrouw als vierde echtgenote. Portret van de Duitse zakenvrouw Rosemary Muller. Tien jaar geleden is ze in Afrika getrouwd met de tien jaar jongere Gambiaanse moslim Siaka die al drie vrouwen had. Siaka houdt zich aan de patriarchale tradities van zijn cultuur, maar Rosemary laat niet met zich sollen. De clash tussen Afrika en Europa dreigt iedere dag fataal af te lopen en toch zijn Rosemary en Siaka al bijna 12 jaar samen. België 2 (Canvas), 20.50-21.40u.

Dr. Alice Roberts: Don’t die young. Vijfde deel van een serie over de werking van het menselijk lichaam. Vanavond over ons grootste orgaan, de huid, en een ontmoeting met een man die z’n huid voortdurend aan de elementen blootstelt. Ook worden anti-rimpelcrèmes onder de loep genomen. BBC2, 21.00-21.30u.

Bureau Van den Heuvel. Slot van een zesdelige serie met aandacht voor oude mannen die op internet contact zoeken met minderjarige meisjes, en het verhaal van ex-marinier Burton Daal die in de jaren negentig als informant ervoor zorgde dat het ministerie van Justitie een drugslijn van de Antillen naar Nederland kon oprollen. Ned.1, 21.05-21.45u.

Premtime. Presentator Prem Radhakishun praat met woonwagenbewoners in Spijkenisse die moeten wijken voor de ambitieuze bouwplannen van de gemeente. Ook spreekt hij moslimjongeren in Amsterdam die onderzoeken hoe ze kunnen overleven. En aandacht voor de mogelijke verdwijning van de voedselbank in Alphen aan de Rijn. Ned.3, 21.30-22.00u.

Man’s work: Brandweerman in de buitengewesten – New South Wales, Australië. Zevende deel van een zoektocht waarin Ashley Hames ingewijd wordt in de gevaarlijkste beroepen die er bestaan. Vanavond werkt hij bij het brandweerkorps New South Wales Rural Fire Service. Hij leert dat bosbranden stoppen een collectieve inspanning vereist. Ned.3, 22.00-22.30u.

Dossier 2300: De man die zijn minnaar opat. Over de geruchtmakende zaak van de Duitse computerdeskundige Armin Meiwes. Hij sneed de penis af van Bernd Brandes, die hij via internet had leren kennen. De man had ingestemd met de mutilatie. Voor beide mannen was het de vervulling van hun meest extreme erotische en kannibalistische fantasieën. Ze aten de penis op en enkele uren later was Bernd stervende, waarop Meiwes hem ombracht en zijn lichaam opat. In 2002 werd Meiwes veroordeeld voor deze misdaad. RTL4, 22.55-23.55u.