Staatssecretaris Ross: `Haal partydrugs van de dopinglijst`

Rotterdam. Staatssecretaris van Sport, Clémence Ross-Van Dorp, vindt dat alleen prestatiebevorderende middelen op de dopinglijst thuishoren. Partydrugs, zoals cannabisproducten, moeten volgens haar van de lijst worden verwijderd. De staatssecretaris zei dat gisteren in haar openingsspeech tijdens de dopingconferentie van de Dopingautoriteit Nederland en de Raad van Europa in de Arena in Amsterdam. Ross onderstreepte de opvatting van de Nederlands regering dat prestatiebevordering het belangrijkste uitgangspunt voor samenstelling van de dopinglijst moet zijn en de andere twee criteria - gezondheidsschade en strijdig met de spirit of sport - daaraan ondergeschikt moeten zijn. ”Het bestrijden van softdrugs en alcoholgebruik is meer een taak van de overheid”, was Ross van mening.