Radio Voorkeurs

Desmet live. Hoogleraar oude geschiedenis Fik Meijer vertelt over zijn boek Vreemd Volk, integratie en discriminatie in de Griekse en Romeinse wereld. Verder dichter en zanger Rick de Leeuw die op dit moment een tournee maakt met pianist Jan Hautekiet en met documentairemaakster Marjoleine Boonstra over haar film De Stad en het Verlangen. Karel Wasch analyseert de populariteit van J.D. Salinger, schrijver van o.a. The Catcher in the Rye. Radio 5, 18.02-19.50u.

De avonden. Gesprek met de Amsterdamse straatdichter en graffiti-kunstenaar Laser 3.14, die teksten als In dreams I walk with you, The wounded sky above en We all feel the lack in de stad laat opduiken. Ook een gesprek met vertaler Peter Verstegen en organisator Ellen Fernhout over Milton, het paradijs verloren, een evenement over het epische gedicht Paradise lost van John Milton (1608-1674) dat in zijn geheel zal worden voorgelezen. Concertzender, 20.03-22.00u.

Hoe?Zo! Eco de Geus, hoogleraar biologische psychologie en verbonden aan het tweelingenregister van de Vrije Universiteit in Amsterdam, vertelt over tweelingen. Radio 5, 21.03-22.00u.