NRC.NL/BLOGS

NRC.NL/BLOGS Alleskunners. Redacteur Marc Hijink blogt over mobiele alleskunners. „Het blijft nog even gsm-nieuws regenen, nu de grote fabrikanten van telefoons in Barcelona verzameld zijn om hun nieuwe producten wereldkundig te maken. Vooral grote alleskunners zijn intrek: telefoons die in feite als minicomputer door het leven gaan. Samsung lanceert een opvallende smartphone, de F700, met een uitschuifbaar toetsenbord en een touchscreen. Het toestel vertoont sterke gelijkenis met de HTC TyTn-serie: een uit de kluiten gewassen pda waarmee je kunt bellen, volwaardig internetten en op een luxe scherm van multimedia genieten. De overdwars-formfactor lijkt een exacte kopie van de TyTn.” Bekijk andere mobiele alleskunners die gepresenteerd worden op: www.nrc.nl/hebben Smartphone
NRC.NL/BLOGS Alleskunners. Redacteur Marc Hijink blogt over mobiele alleskunners. „Het blijft nog even gsm-nieuws regenen, nu de grote fabrikanten van telefoons in Barcelona verzameld zijn om hun nieuwe producten wereldkundig te maken. Vooral grote alleskunners zijn intrek: telefoons die in feite als minicomputer door het leven gaan. Samsung lanceert een opvallende smartphone, de F700, met een uitschuifbaar toetsenbord en een touchscreen. Het toestel vertoont sterke gelijkenis met de HTC TyTn-serie: een uit de kluiten gewassen pda waarmee je kunt bellen, volwaardig internetten en op een luxe scherm van multimedia genieten. De overdwars-formfactor lijkt een exacte kopie van de TyTn.” Bekijk andere mobiele alleskunners die gepresenteerd worden op: www.nrc.nl/hebben Smartphone

Poetin. Correspondent Coen van Zwol kijkt nog eens terug op de inmiddels veel besproken toespraak van de Russische president Poetin in München. Daarin haalde hij hard uit naar Amerika. „Persoonlijk geloof ik dat wij in München inderdaad de ‘Poetindoctrine’ hoorden. Vorig jaar noemde hij de val van de Sovjet-Unie de ‘grootste geopolitieke catastrofe van de vorige eeuw’: nostalgie naar de status van grootmacht speelt bij Poetin een centrale rol. Hij doet net alsof economische ontwikkeling zijn beleid drijft, maar de economie dient de macht, nooit andersom. Poetin is een oer-Russische politicus: het gaat uiteindelijk om ’respect’ en prestige. (...) Een dip in de olieprijzen en de Russische ballon loopt leeg, net als na 1985.

www.nrc.nl/moskou

Alleskunners. Redacteur Marc Hijink blogt over mobiele alleskunners. „Het blijft nog even gsm-nieuws regenen, nu de grote fabrikanten van telefoons in Barcelona verzameld zijn om hun nieuwe producten wereldkundig te maken. Vooral grote alleskunners zijn intrek: telefoons die in feite als minicomputer door het leven gaan. Samsung lanceert een opvallende smartphone, de F700, met een uitschuifbaar toetsenbord en een touchscreen. Het toestel vertoont sterke gelijkenis met de HTC TyTn-serie: een uit de kluiten gewassen pda waarmee je kunt bellen, volwaardig internetten en op een luxe scherm van multimedia genieten. De overdwars-formfactor lijkt een exacte kopie van de TyTn.” Bekijk andere mobiele alleskunners die gepresenteerd worden op:

www.nrc.nl/hebben