Morgen regen

Vanavond en de komende nacht is het droog in onze omgeving met opklaringen en een snel dalende temperatuur. Morgen dringt echter vanuit het zuidwesten opnieuw een storing binnen met bewolking en langdurige regenval. De regen gaat vooraf aan zachte lucht.

Verantwoordelijk voor de verbetering van vanavond en de komende nacht is een rug van hoge druk, die vanuit het westen over het land trekt. Tijdens opklaringen koelt het flink af. In het noordoosten kan het kwik tot dichtbij het vriespunt dalen, op andere plaatsen blijven de temperaturen wat hoger, omdat daar in de loop van de nacht de bewolking alweer begint toe te nemen.

Morgen overdag zet die toename van de bewolking snel door. Aan het begin van de ochtend valt in het zuidwesten waarschijnlijk al de eerste regen, aan het einde van de ochtend regent het ook in de rest van het land. De neerslag houdt lang aan, waarbij het vooral in het zuidoosten af en toe droog kan zijn. Voor de zon is geen ruimte. Bij een aantrekkende zuidelijke tot zuidoostelijke wind, die aan zee een windkracht 5 haalt, wordt het 8 tot 10 graden maximaal.

Donderdag en vrijdag lijken twee droge dagen te worden met geregeld zon. De temperaturen gaan omhoog. Donderdag worden al maxima van tussen 9 en 11 graden verwacht, vrijdag stijgt het kwik in het zuiden tot 13 of 14 graden. In Limburg is dan 15 of 16 graden mogelijk.