Mobieltjesmakers gaan concurrentie met iPhone aan

Mobieltjesmakers gaan concurrentie met iPhone aan Barcelona, 13 febr. In Barcelona is gisteren de beurs 3GSM, over mobiele telefonie, begonnen. Mobieltjesmakers en telecombedrijven presenteren er de nieuwste snufjes op gsm-gebied. Alleen Apple, dat onlangs zijn iPhone introduceerde, laat verstek gaan op de beurs. De pc- en elektronicafabrikant organiseert liever eigen evenementen voor productpresentaties.Bestuursvoorzitter Ollie-Pekka Kallasvuo van Nokia zei op het aan de beurs gekoppelde congres dat hij niet bang is voor Apple. „De iPhone heeft functionaliteiten die doodnormaal zijn bij Nokia.” De Apple-telefoon kan de doorbraak van de multifunctionele mobiele telefoon bij het grote publiek zelfs versnellen, verwacht Kallasvuo. Steeds meer consumenten zullen in zijn ogen een telefoon met bijvoorbeeld internet, een muziekspeler en mogelijkheden tot het kijken van televisie willen.Het Zuid-Koreaanse Samsung introduceerde onlangs een plat toestel met een groot scherm en een geavanceerde camera, waarmee het bedrijf de concurrentie met iPhone wil aangaan. Het eveneens Zuid-Koreaanse LG brengt een telefoon op de markt die het heeft ontworpen in samenwerking met modemerk Prada. Foto AFP Visitors at the Samsung stand at the 3GSM World Congress,12 February 2007 in Barcelona. Leading companies in telecommunications, internet and entertainment gathered in Barcelona on Monday for the start of one of the world's biggest trade shows for the mobile phone industry. AFP PHOTO/LLUIS GENE. AFP