Kelderdrama in Oostenrijk

Drie Oostenrijkste meisjes zijn zeven jaar lang in een kelder opgesloten door hun moeder. De politie ontdekte de meisjes, nu 14 en 21 jaar oud, al in 2005. Details over het drama kwamen dit weekeinde naar buiten via de Oostenrijkse media omdat de moeder over enkele weken voor de rechtbank staat. Nadat de moeder was gescheiden van haar man, sloot ze haar dochters op in de kelder. Daar leefden ze tussen hun eigen uitwerpselen. De moeder, die nu in hechtenis zit, had de gordijnen permanent gesloten en meed elk sociaal contact. De advocaat van de meisjes zei tegen de Oostenrijksse krant Der Standard dat „jeugdwerk en welzijnszorg jarenlang de zaak hebben aangekeken zonder in te grijpen”. Volgens haar hebben de autoriteiten de situatie „volkomen onderschat”. Der Kurier meldde op zijn website dat de meisjes hun eigen taal hadden ontwikkeld en met muizen speelden. Ze wonen nu in een pleeggezin. (BBC)