Israël graaft toch niet verder bij Tempelberg

Jeruzalem. Daags nadat de Israëlische regering had besloten de constructie van een nieuwe toegangsbrug naar de Mugrabi Poort op de Tempelberg door te zetten, heeft burgemeester Uri Lupolianski besloten de werkzaamheden toch weer stil te leggen. Deze verrassende koerswending ondernam hij zondagavond laat na overleg met de procureur-generaal bij de Hoge Raad, die de burgemeester erop wees dat hij mogelijk de wet had overtreden. Lupolianski achtte in eerste instantie een uitvoerige procedure en informatieronde niet nodig, omdat het maar om eenvoudige brug ging. Hij gaat nu alsnog de plannen bespreken met iedereen die betrokken is bij Haram al-Sharif, het heiligdom met de gouden Rotskoepel, de Al-Aqsamoskee en de Klaagmuur. Er zal zelfs een webcam geïnstalleerd worden.