Internet Voorkeur

Site: Theblindphotographer.com Theblindphotographer.com

Blinde fotografen. In Israël hebben negen blinde fotografen een expositie gehouden van hun werk. De tentoonstelling, die werd gehouden in de Bezalel Academy of Art and Design aan Hebrew University in Jeruzalem, is inmiddels gesloten, maar nog wel op het web te zien.Doel van de expositie is om mensen die niet blind zijn kennis te laten maken met de manier waarop blinden de wereld ervaren, aldus de organisatoren. „Als we de onderwerpen die ze besluiten te fotograferen volgen, ontsluit hun wereld zich voor ons”, zegt docente Iris Darel-Shinar, die een workshop heeft gehouden voor de blinde fotografen.De blinde fotografen blijken een goed gevoel voor hun omgeving te hebben. Sommige foto’s zijn onscherp, op sommige ontbreken de hoofden van de gefotografeerde personen, maar eigenlijk gebeurt dat op veel minder foto’s dan je zou verwachten. Opvallend weinig foto’s zijn scheef.Op de tentoonstelling zijn veel foto’s van familieleden, familiebijeenkomsten en reizen met het openbaar vervoer te zien. Omdat de blinde fotografen zich niet bezighouden met kaders, focus en belichting maken de foto's een erg natuurlijke indruk.

Zie voor meer informatie en foto’s van de blinde fotografen www.theblindphotographer.com