Fusie tussen Thomas Cook en MyTravel

De Duitse reisonderneming Thomas Cook gaat fuseren met zijn Britse branchegenoot MyTravel, onder de naam Thomas Cook Group. Dit hebben de twee bedrijven gisteren bekendgemaakt.

Thomas Cook, dat in handen is van het Duitse detailhandelsbedrijf KarstadtQuelle, krijgt 52 procent van de aandelen, MyTravel 48 procent. Het nieuwe bedrijf krijgt een notering aan de beurs van Londen. De fusie zal naar verwachting in juni worden afgerond.

De twee bedrijven verwachten door de fusie een besparing van 112 miljoen euro op jaarbasis. Topman Thomas Middelhoff van KarstadtQuelle wordt bestuursvoorzitter van het nieuwe bedrijf.

Thomas Cook en MyTravel waren de nummers twee en drie op de Europese reismarkt, na marktleider TUI – eveneens een Duitse onderneming. TUI blijft het grootste bedrijf, maar ziet de concurrentie dichterbij komen. De verwachte jaaromzet van de nieuwe Thomas Cook Group zal komen te liggen op of boven de 12 miljard euro. TUI had in 2005/2006 een omzet van 19,6 miljard euro, maar daarin zijn ook de divisie scheepvaart en inkomsten van andere activiteiten opgenomen. De reisdivisie had een omzet van 14 miljard euro.