Cao-protest van rijksambtenaren

Cao-protest van rijksambtenaren Den Haag, 13 febr. Den Haag, 13 febr.Duizenden rijksambtenaren, velen van de Belastingdienst, kwamen vanmiddag met vlaggen en hesjes van de vakbonden Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak, op het Haagse Malieveld bijeen om te pleiten voor een betere cao. In de loop van de middag zouden de actievoerders naar het ministerie van Binnenlandse Zaken gaan om te protesteren tegen het voorstel van demissionair minister Remkes (Binnenlandse Zaken, VVD). Hij biedt een loonsverhoging van twee procent, de rijksambtenaren eisen een half procentpunt meer. Ook willen ze honderd euro compensatie voor ziektekosten en een dertiende maand. (Foto Roel Rozenburg). Pagina 3 Den Haag:13.2.7 Protest Rijksambtenaren op het Malieveld. © foto Roel Rozenburg Rozenburg, Roel