Alle weermannen naar Brussel

Hoe overtuig je burgers ervan dat zij zelf een bijdrage moeten leveren om de Peter.jpgklimaatverandering tegen te gaan? Je kunt een stel saaie wetenschappers uitnodigen om de feiten nog een keer op een rij te zetten. Dat doet de Europese Commissie vrijdag. Maar ja, ‘nieuws’ levert dat waarschijnlijk niet op, weet ook de commissie. Daarom komen er ook zo’n veertig weermannen en -vrouwen van tv-zenders uit de 27 lidstaten van de EU, als onderdeel van de campagne You Control Climate Change. Nederland zal Peter Timofeeff van RTL afvaardigen, meldt het ANP.
Op deze Nederlandstalige website kun je zien wat ‘jij’ (de Europese Commissie tutoyeert graag) aan klimaatverandering kunt doen. Over het klimaat gesproken: donderdag komen de Europese energieministers bij elkaar om te praten over de ambitieuze plannen van de commissie om de uitstoot van C02 in 2020 met 20 procent te reduceren. Een kijken wat zij gaan doen.

    • Jeroen van der Kris