Aan de sponsors van Downside Up

downsideup.jpgIk wil hier nog even een diepe buiging maken naar enkele sponsors van Downside Up die  na de fietstocht alsnog over de brug kwamen. Het gaat om een substantieel bedrag.  

Afgelopen weekeind konden we hun bijdrage  - en meer - aan Downside Up overhandigen, tijdens de sponsor-skirace bij Moskou. Famke en Sieta schreven zich in bij de 1 en 5 kilometer langlaufen. (Ik hield het bij morele steun: ooit nam ik mij voor nooit op ski’s te staan of op een motor te zitten, en daar hou ik me aan.)

Nota bene: opnieuw was ORT, Ruslands grootste tv-kanaal, erbij om dit  kleinschalige evenement  vast te leggen en uit te zenden. Downside Up kan inmiddels rekenen op steun van enkele ‘bekende Russen’ en van de invloedrijke rijkaard Aleksandr Volosjin, Poetins’ gewezen stafchef. (Hoe Volosjin zo rijk werd, zullen we hier niet vermelden. Het helpt om zo iemand achter je te hebben.) 

Zo draait Downside Up steeds meer op Russische steun, inzet en enthousiasme. Een prima ontwikkeling, want alleen de Russen zelf  kunnen de ‘kindergoelag‘ van internaten opengooien. En de gevoeligheid voor misstanden achter de dikke muren en hoge hekken van deze gesloten instituten groeit; dit schandaal zette Rusland bijvoorbeeld recent op zijn kop. 

Helaas: een filmpje van het langlaufen is mislukt, dus hou ik het bij deze foto van twee blijde medaillewinnaars. Aan de sponsors: nogmaal heel erg bedankt!

UPDATE: Hayo vond dit filmpje.

    • Coen van Zwol