7 redenen om thuis te blijven

Markeer het ‘stopmoment’, omdat blijven roken simpel is, maar stoppen een kunst Picasa 2.6

1 Kunst

Stoppen-met-roken-kunst

www.theartofquitting.com

Misschien moeten we er nu dan ook aan geloven: het grote stoppen met roken. Wat heeft het immers nog voor zin, als straks cafés en restaurants verboden terrein zijn voor een bevredigend sigaretje na het eten, de onafscheidelijke peuk bij de koffie of vaste begeleiding bij een vaasje bier? En wie zegt dat niet-rokers saai en duf zijn? Op theartofquitting.com blijkt dat ‘stoppen’ wel degelijk een stoot creativiteit kan veroorzaken – of dan in elk geval een voorliefde voor photoshoppen. Bedenker van de site René was zelf in januari gestopt met roken. En om zichzelf te motiveren, knutselde hij een sigaret in de vorm van het Nike-logo, met de tekst ‘just quit it’. Op de site roept hij medestoppers op om zijn voorbeeld te volgen om het ‘stop-moment’ te markeren, „omdat blijven roken simpel is, maar stoppen een kunst”, aldus de site. Dat levert inderdaad een variatie aan niet-rokerkunst op, met natuurlijk de nodige oneliners (‘Quit smoking or die trying’) en zelfs een heuse ode aan de ‘nachtsigaret’ – of in dit geval, een laatste groet. Heel goed hoor, stoppers, lekker photoshoppen. Nagelbijten wordt ook zo’n sleur. (OvD)

2 Film

Loaded weapon

Veronica, 21.35-23.05u.

Amerikaanse filmkomedie uit 1993 van Gene Quintano met Samuel L. Jackson. De rebelse politie-inspecteur Jack Colt krijgt een nieuwe partner toegewezen. Inspecteur Wes Luger is een man met een prima staat van dienst die zijn opdrachten uiterst plichtsgetrouw en correct uitvoert. Wanneer Lugers ex-partner vermoord wordt, krijgen hij en zijn nieuwe maat de opdracht de zaak te onderzoeken.

3 Dokusoap

De winkelwagen

Ned. 2, 23.35-00.05u.

Frans mag mee met Ron, die een vegetarische rookworst voor zijn dochter koopt. Hij is glazenwasser en omringt zich graag met schoonheid. Samen met zijn dochter Nathalie vertelt hij over het gezinsleven en zijn behoefte aan vrijheid. Miep wordt door haar dochter geholpen met de boodschappen. Hoewel haar lichaam oud en versleten is, is haar geest dat zeker niet. Van haar man heeft ze geleerd altijd vrolijk te zijn.

4 Darts

Masters of darts

Veronica en SBS 6, 20.00-22.30u. en 23.15-0.15u.

De vijf beste darters uit Nederland en Engeland nemen het negen dagen lang tegen elkaar op. SBS 6 en Veronica doen samen verslag. Nederland wordt vertegenwoordigd door Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Michael van Gerwen, Roland Scholten en Vincent van der Voort. Namens Engeland verschijnen onder anderen Phil Taylor en Mervyn King aan de start.

5 Route tekenen

Route intekenen

www.mapmyrun.com

Soms is het té slecht weer om te gaan rennen. Als er vijf centimeter sneeuw ligt bijvoorbeeld, of windkracht 9 je ondersteboven dreigt te blazen. Het zijn uitgelezen momenten om na te gaan hoeveel kilometer het rondje dat je twee keer per week loopt nu eigenlijk is. Een paar welgemikte kliks op de plattegrond en ik zie dat mijn route 6,12 km is en mijn gemiddelde snelheid 8,67 km per uur. De site is nog in ontwikkeling – binnenkort moet je ook je persoonlijke trainingsschema’s in kunnen voeren. Ik upload mijn route en bekijk ’m nog even met Google Earth, door rechts op de knop ‘hybrid’ te klikken. Zo kun je ook andere routes goed beoordelen – in Nederland zijn dat er al bijna tweeduizend. Hup, mijn rondje mailen naar de buurvrouw die ook graag loopt. Heeft die weer een reden om uit te gaan morgen. Als er tenminste geen nieuw weeralarm komt. (CJ)

6 Wakker worden

Woke Yoo wekker

Te koop via www.bestthings.nl, 18,95 euro

Het is nog vroeg, buiten is het donker en koud en jij moet je bed weer uit. Niet echt het leukste moment van de dag, zeker niet als je wakker moet worden met een irritant piepje, een steeds harder wordende buzzer of een heel vervelend liedje op de radio. Om de pijn van het opstaan iets te verzachten is er de Woke Yoo. Deze niet echt mooi uitziende wekker is wél fijn, omdat je zelf kunt bepalen hoe hij je wakker maakt. Je kan namelijk een boodschap (laten) inspreken. Vraag je partner een leuke boodschap achter te laten (‘prinsesje, kom je uit bed?’), laat je baas een dreigende waarschuwing inspreken (‘als je nog één keer te laat komt, sta je op straat!’) of laat je moeder je eraan herinneren wat je vandaag ook al weer moest doen (‘naar de tandarts om 11.00 en even langs de bakker’). Met de Woke Yoo wordt opstaan niet leuker, wel dragelijker. (LvdS)

7 Thee drinken

Revolutionaire thee

www.revolutiontea.nl

Wat is belangrijker: hoe het eruitziet, of hoe het smaakt? Het eerste. Nee, toch het tweede. Ach, het maakt niet uit. Deze Amerikaanse thee is chic, mooi, duur, exclusief en ook nog eens echt heel erg lekker. Alles wat je wil om indruk te maken op saaie theeleutvriendinnen. De theezakjes zitten in zeer begeerlijke doosjes. En die zijn per vijf verpakt (adviesprijs 2,25 euro; voor een doos met 16 theebuideltjes betaal je 4,95 euro). De smaken zijn exotisch (sweet ginger peach, citrus spice herbal), of puur (white pear, southern mint, royal plum). Echt het allerlekkerst is honeybush caramel en bombay chai en earl grey lavender en nog meer. Oké. Hoe het eruitziet is misschien toch belangrijker, want die lege doosjes wil je gewoon bewaren. Eén nadeel: een enkel zakje is een beetje weinig. En je kunt ze nog niet online bestellen. Maar wel bijna, belooft de site. En nu ga ik theedrinken. (VL)

Met bijdragen van Olga van Ditzhuijzen, Carola Janssen, Viola Lindner en Leoni van de Schraaf