Valentijnsmaagd

Vorig jaar deed Albert Heijn een welwillende poging tot het monopoliseren van ‘moslimbegrip’. Om de moslimcarnivoor aan zich te binden vulden ze hun schappen met halalvlees. Snel erna werden die schappen leeggehaald. De diervriendelijke lobby had geprotesteerd. De dieren werden onverdoofd geslacht. En dat mag niet in deze van dierenliefde doordrenkte cultuur.

Intussen exploreert AH de mogelijkheid verdoofd geslacht halalvlees aan de moslimcarnivoor te brengen. Want ook dood vlees moet zich integreren, niet?

Arme moslimman. Onverdoofd vlees wordt minder lekker bevonden. Want hem is reeds het genot ontnomen dat het diertje zonder bedwelmende middelen bevend bloed druppelt op het slachtlaken en ze kreunend haar kleine doden sterft, als hij haar doorboort met zijn vlijmscherpe dolk.

Misschien kan AH nog een poging wagen om moslims tegemoet te komen. Op Valentijnsdag sturen we geheime idolen kaarten met liefdesverklaringen. Maar de moslimjongere doet dat niet. Een Valentijnskaart kan aanleiding geven tot seks. En dat mag niet.

Moslims zijn graag maagd. Vooral de meisjes. Maar de jongens geloven dat maagdzijn niet en halen doorgaans hun onverdorven maagden uit Turkije of Marokko. Hollandse moslima’s uiten al stil protest tegen deze exotische import. Niets liever willen ze dan dat hun maagdzijn wordt erkend.

Hier nu ligt een kans voor AH. Verkoop de Gecertificeerde Maagd. Geslaagde integratie in de westerse consumptiemaatschappij betekent niet alleen dat moslimjongens hun kant en klare maagd uit het schap in de supermarkt halen, maar dat die maagd van Hollandse bodem is. Een maagd van Knorr, maar geen knorrende maagd, eerder een niet morrende maagd. Met kwaliteitsgarantie en houdbaarheidsdatum, want hoe jonger hoe sappiger wil de traditie. Op haar islamgroene certificaat staat dan ‘Fragiel - Van onder en boven bedekt houden - Koel en donker bewaren – Eenvoudig te berijden. Geniet, maar ontmaagd met mate’.

Naema Tahir is Worldconnector: een nieuw initiatief voor een duurzame, rechtvaardige en vreedzame wereld. www.worldconnectors.nl

    • Naema Tahir