Televisie Film van de Dag

The Long Riders. De James-Younger gang was een bende die na de Amerikaanse Burgeroorlog huishield in Missouri en omliggende staten. De kern van de groep bestond uit de legendarische outlaws Frank en Jesse James, Cole, Jim en Bob Younger, en Ed en Clell Miller. Deze western van de regisseur die klassieke genres nieuw leven inblaast, begint op 7 december 1869, als de groep al een tijd bij elkaar is. Tijdens een bankoverval schiet Jesse uit wraak een bankbediende neer die hij aanziet voor een oude vijand. De film – een ode aan regisseurs als John Ford en Howard Hawks – volgt vanaf dat moment hun escapades. Het verhaal wordt gespeeld door echte broers: David, Keith en Robert Carradine, James en Stacey Keach en Dennis en Randy Quaid. De fotografie benadrukt het mythische landschap, de authentieke folkmuziek werd uitgekozen en bewerkt door Ry Cooder.(Walter Hill, 1980, VS), BBC 1, 0.35-2.10u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg