Regelmatig regen

De kou is gedurende het weekeinde ook uit het noorden van het land verdreven. Daardoor is het opnieuw zacht en wisselvallig weer. Op dit moment hangen depressies boven de oceaan en de Noordzee, waardoor het de komende dagen kan regenen. Tussendoor zijn er droge perioden met morgenmiddag in het westen ook wat zon.

Ook vanavond en vannacht zijn er opklaringen. De bewolking overheerst echter en zo nu en dan regent het. Met de vele bewolking en een doorstaande, naar west draaiende wind koelt het maar weinig af met temperaturen die uitkomen rond 6 graden.

Ook morgen is het relatief mild met overal maximumtemperaturen van een graad of 8. Aangenaam is het niet, want vooral ’s ochtends valt af en toe regen en er staat een matige tot vrij krachtige wind boven land, kracht 4 tot 5. Geleidelijk worden de droge perioden langer en later breekt met name in Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland de zon door. Morgenavond wordt het in het hele land droog.

Bij een afnemende wind koelt het af tot een graad of 3. Het is wisselvalligheid troef, want woensdag trekt opnieuw een regengebied over het land. Donderdag en vrijdag lijkt het daarentegen meest droog te blijven en bovendien schijnt de zon dan af en toe.