Radio Voorkeur

Desmet live. Kamerlid Diederik Samsom (PvdA) praat over vermindering van de CO2-uitstoot, toepassing van bio-energie en geluidsoverlast van Schiphol. Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling vertelt over haar reis naar Jordanië. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Sopraan Charlotte Margiono praat over haar cd met aria’s van Richard Wagner. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer een reportage over de vroegere kolonie Frederiksoord bij Steenwijk, een negentiende-eeuws project om armen en asocialen uit grote steden aan werk en een zinvol leven te helpen. Concertzender, 20.03-22.00u.

Hoe?Zo! Hoogleraar visuele cultuur Anneke Smelik en hoogleraar geschiedenis en theorie van de beeldende kunst Kitty Zijlmans praten over mollige modellen, paspoppen en het schoonheidsideaal. Radio 5, 21.03-22.00u.

Casa luna. Kees Vriesman, tot 1 maart directeur bij Staatsbosheer, geeft zijn visie op de rol van natuur en landschap in de ruimtelijke ordening. Radio 1, 0.04-0.45u.