Oranjefamilie in de Oostenrijkse sneeuw

Oranjefamilie in de Oostenrijkse sneeuw Lech. De koninklijke familie poseerde gisteren voor tientallen fotografen tijdens het jaarlijkse fotomoment in het Oostenrijkse Lech. In ruil voor het fotomoment kunnen koning Beatrix, haar twee zoons (Friso was er niet bij) en hun gezinnen rustig genieten van de rest van hun wintersportvakantie. Van links naar rechts: Claus-Casimir (2) met zijn moeder Laurentien (40), Leonore (8 maanden) met haar vader Constantijn (37), koningin Beatrix (69) met kleindochter Catharina-Amalia (3, in het rood), Willem-Alexander (39) met zijn nichtje Eloise (4, in het roze) en Máxima (35) met haar jongste dochter Alexia (1). Amalia staat deze winter voor het eerst op de ski’s. Tijdens de vakantie krijgt ze haar eerste skiles. Haar moeder staat deze winter niet op de lange latten: Máxima is zeven maanden zwanger en vindt het onverantwoord om te gaan skiën. Constantijn houdt Máxima gezelschap. Ook hij kan dit jaar niet skiën omdat hij vorige week dinsdag geopereerd werd aan zijn rechterknie en nog op krukken loopt. De Oranjes komen al jaren in de bekende Oostenrijkse wintersportplaats. Prins Bernhard zorgde er in 1959 voor dat de Oranjes in Lech terecht kwamen. Hij raakte bevriend met de toenmalige eigenaar van Hotel Gasthof Post, Erich Moosbrugger. Sindsdien komt de familie er elk jaar. Gasthof Post is niet zomaar een hotel: de suites kosten ruim 800 euro per nacht en voor een kopje koffie moet je zeker 3,50 euro neertellen. Voordat de koninklijke familie banden aanging met Lech, gingen ze altijd naar het Oostenrijkse plaatsje Sankt Anton. Zien waar de koninklijke familie slaapt? Zie de site van Hotel Gasthof Post: www.postlech.com Foto AP/Kerstin Joensson The Dutch Royal family poses for photographers during a photo session in the Austrian skiing resort of Lech, on Sunday, Feb. 11, 2007. From left are Claus-Casimir, Princess Laurentien, Prince Constantijn holding his daughter Leonore, Queen Beatrix with Princess Catharina-Amalia, Prince Willem-Alexander with niece Eloise, front right, and Princess Maxima holding Princess Alexia. The Dutch Royal family is currently spending their winter vacation in the western Austrian province of Vorarlberg. (AP Photo/Kerstin Joensson) Associated Press

De koninklijke familie poseerde gisteren voor tientallen fotografen tijdens het jaarlijkse fotomoment in het Oostenrijkse Lech. In ruil voor het fotomoment kunnen koning Beatrix, haar twee zoons (Friso was er niet bij) en hun gezinnen rustig genieten van de rest van hun wintersportvakantie.

Van links naar rechts: Claus-Casimir (2) met zijn moeder Laurentien (40), Leonore (8 maanden) met haar vader Constantijn (37), koningin Beatrix (69) met kleindochter Catharina-Amalia (3, in het rood), Willem-Alexander (39) met zijn nichtje Eloise (4, in het roze) en Máxima (35) met haar jongste dochter Alexia (1).

Amalia staat deze winter voor het eerst op de ski’s. Tijdens de vakantie krijgt ze haar eerste skiles. Haar moeder staat deze winter niet op de lange latten: Máxima is zeven maanden zwanger en vindt het onverantwoord om te gaan skiën. Constantijn houdt Máxima gezelschap. Ook hij kan dit jaar niet skiën omdat hij vorige week dinsdag geopereerd werd aan zijn rechterknie en nog op krukken loopt.

De Oranjes komen al jaren in de bekende Oostenrijkse wintersportplaats. Prins Bernhard zorgde er in 1959 voor dat de Oranjes in Lech terecht kwamen. Hij raakte bevriend met de toenmalige eigenaar van Hotel Gasthof Post, Erich Moosbrugger. Sindsdien komt de familie er elk jaar. Gasthof Post is niet zomaar een hotel: de suites kosten ruim 800 euro per nacht en voor een kopje koffie moet je zeker 3,50 euro neertellen. Voordat de koninklijke familie banden aanging met Lech, gingen ze altijd naar het Oostenrijkse plaatsje Sankt Anton.

Zien waar de koninklijke familie slaapt? Zie de site van Hotel Gasthof Post: www.postlech.com