Nominaties voor Gouden Uil: veel bekende namen

Amsterdam, 12 febr. De jury van de Gouden Uil heeft de nominaties voor dit jaar bekendgemaakt. Onder de vijf kanshebbers zijn veel bekende namen en geen vrouwen. Dimitri Verhulst (De helaasheid der dingen) en debutant Christiaan Weijts (ART. 285b) waren deze herfst al genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. De andere drie schrijvers behoren al jaren tot de prominentste auteurs van het Nederlands taalgebied: Remco Campert (Het satijnen hart), Arnon Grunberg (Tirza) en Tom Lanoye (Het derde huwelijk). De winnaar wordt op 31 maart bekendgemaakt. Dan wordt ook de jeugdliteratuurprijs van de Gouden Uil uitgereikt. Genomineerden zijn: Stan van Elderen (Charlie Wallace), Marjolijn Hof (Een kleine kans), Ceseli Josephus Jitta (Lola en de leasekat), Harm de Jonge (Josja Pruis) en Ted van Lieshout & Sieb Posthuma (Van Ansjovis tot Zwijntje).