Nieuwe naam voor partij Verhofstadt

Niets zo veranderlijk als de naam van een Vlaamse partij. We hadden al de SP.A (de logovld.jpgSocialistische Partij Anders, voorheen SP), CD&V (Christen-Democratisch en Vlaams, voorheen CVP), de VLD (Vlaamse Libaralen en Democraten, voorheen PVV) en Groen! (voorheen Agalev). Het Vlaams Belang heette vroeger Vlaams Blok, maar die naamsverandering was niet geheel vrijwillig.
De liberalen van premier Guy Verhofstadt vonden dat het weer eens tijd werd voor een nieuwe naam. Daarom heet de VLD voortaan Open VLD, zo werd gisteren op een congres bekendgemaakt. De partij wil daarmee aangeven dat zij „open staat ten opzichte van de toekomst”, zei voorzitter Bart Somers. Op het congres werd onder andere een resolutie aangenomen over legale migratie. Geschoolde werknemers moeten een kans krijgen om naar België te komen, vinden de liberalen.
Er werd in de Vlaamse media al dagen gespeculeerd over de nieuwe naam van de VLD. De aankondiging levert dus in ieder geval een paar dagen aandacht op. Dat komt goed uit, want op 10 juni zijn er verkiezingen in België.

    • Jeroen van der Kris