Mstrkrft

Wat je ook van het debuutalbum van Mstrkrft kunt zeggen, subtiel is in ieder geval het woord niet. Dat is niet zo gek met de wetenschap in het achterhoofd dat dit Canadese duo wordt gevormd door Jesse F. Keeler, ooit de bassende helft van het op olifantenpoten door de porseleinkast denderende drums-en-bas-duo Death From Above 1979, en Alex Puodziukas, producer van dat combo.

Mstrkrft leerde het elektronische ambacht met een hele reeks remixen voor hippe indie-acts, maar hun eigen debuutalbum doet hun op die manier gevestigde reputatie geen goed. De mannen zijn grote fans van Daft Punk èn van hun eigen vroegere bandje, en dat loopt uit op botte dansbeats, stramme melodieën en, vooral, zoveel vocodervocalen dat de irritatiegrens al heel snel bereikt wordt. Op een overvolle dansvloer vol mensen die eigenlijk meer van rock houden zal dit materiaal zijn diensten wel bewijzen. Maar gevoeliger zielen doen er beter aan om Mstrkrft net zo hard te mijden al een voorhamer op de tenen.

Jacob Haagsma

Mstrkrft: The Looks (Different, distr. PIAS)

    • Jacob Haagsma