Mobiele alleskunners (2): Nokia Communicator

Als het gaat om telefoons met zakelijke ambities heeft de Nokia Communicator een traditie in ere te houden. “Moeder aller smartphones”, dat gaat misschien wat ver, maar je ziet echte managers al jaren met dit soort forse telefoons rondlopen. De Communicator was een van de eerste zakelijke telefoons met een volwaardig toetsenbord en is qua

NOKIA_E90_2.jpgAls het gaat om telefoons met zakelijke ambities heeft de Nokia Communicator een traditie in ere te houden. “Moeder aller smartphones”, dat gaat misschien wat ver, maar je ziet echte managers al jaren met dit soort forse telefoons rondlopen.
De Communicator was een van de eerste zakelijke telefoons met een volwaardig toetsenbord en is qua uiterlijk niet ingrijpend veranderd. Dat blijkt uit de nieuwe E90 die deze week in Barcelona het daglicht ziet.Wel zit er steeds meer in. De nieuwste Communicator biedt onder meer een ingebouwde GPS voor navigatie, ondersteuning voor HSDPA, WiFi-netwerken en een 3,2 megapixel camera. De prijs ligt tussen de 750 en 800 euro. Of is dat geld misschien beter besteed aan een iets kleinere alleskunner als de N95?
Klik hier voor het complete (Engelstalige) persbericht van de E90 Communicator.

Op de foto ernaast (met antenne): de oersmartphone, Nokia Communicator 9000nok9000.jpg

NOKIA_E90.jpg

    • Marc Hijink