Lege tribunes in Italiaanse stadions

Lege tribunes in Italiaanse stadions Florence, 12 febr. Vier wedstrijden in de Italiaanse Serie A werden gisteren, ruim een week na de rellen op Sicilië, zonder publiek gespeeld. Onder meer het Artemio Franchi-stadion van Fiorentina bleef leeg waardoor de thuiszege op Udinese (2-0) weinig aandacht kreeg. Alleen de stadions die aan de nieuwe veiligheidseisen voldeden, mochten toeschouwers ontvangen. Bij AC Milan, waar de Braziliaan Ronaldo zijn debuut maakte, konden alleen seizoenkaarthouders naar binnen. De thuisploeg won in San Siro met 2-1 van Livorno. Ronaldo, met rugnummer 99, slaagde er niet in om bij zijn debuut voor AC Milan te scoren. Fiorentina soccer club players, in purple, shake hands with field officials, in dayglow green, prior to the start of the Italian Serie A soccer match between Fiorentina and Udinese (players in background in white) in an empty Artemio Franchi stadium, in Florence central Italy, Sunday Feb. 11, 2007. The weekend's league soccer matches were played in stadiums with limited access or fully closed by inspectors for safety reasons. The decision was taken following last week's rioting during the Serie A top division soccer match between Catania and Palermo, which left Italian Police officer Filippo Raciti killed. (AP Photo/Fabrizio Giovannozzi)
Lege tribunes in Italiaanse stadions Florence, 12 febr. Vier wedstrijden in de Italiaanse Serie A werden gisteren, ruim een week na de rellen op Sicilië, zonder publiek gespeeld. Onder meer het Artemio Franchi-stadion van Fiorentina bleef leeg waardoor de thuiszege op Udinese (2-0) weinig aandacht kreeg. Alleen de stadions die aan de nieuwe veiligheidseisen voldeden, mochten toeschouwers ontvangen. Bij AC Milan, waar de Braziliaan Ronaldo zijn debuut maakte, konden alleen seizoenkaarthouders naar binnen. De thuisploeg won in San Siro met 2-1 van Livorno. Ronaldo, met rugnummer 99, slaagde er niet in om bij zijn debuut voor AC Milan te scoren. Fiorentina soccer club players, in purple, shake hands with field officials, in dayglow green, prior to the start of the Italian Serie A soccer match between Fiorentina and Udinese (players in background in white) in an empty Artemio Franchi stadium, in Florence central Italy, Sunday Feb. 11, 2007. The weekend's league soccer matches were played in stadiums with limited access or fully closed by inspectors for safety reasons. The decision was taken following last week's rioting during the Serie A top division soccer match between Catania and Palermo, which left Italian Police officer Filippo Raciti killed. (AP Photo/Fabrizio Giovannozzi) Associated Press