Judoka Elmont wint andermaal in Parijs

Judoka Guillaume Elmont heeft gisteren goud gewonnen op het tweedaagse Super A-toernooi in Parijs in de klasse tot 81 kilogram. Mark Huizinga, Marhinde Verkerk en Carola Uilenhoed pakten in hun klasse brons.

Elmont versloeg in de finale de Algerijn Aberahmane Benamadi met waza-ari. De 25-jarige luchtmachtkapitein had een zware dag. Door het grote deelnemersveld in zijn klasse moest hij zes partijen afwerken. Maar dat gaf zijn overwinning wel meer glans, vertelde hij na afloop. Elmont won het Parijse toernooi ook al in 2005. „Maar deze overwinning is net zo mooi.” De judoka is onlangs afgestudeerd als klinisch psycholoog en heeft een topsportcontract gekregen van het ministerie van Defensie. „Dat geeft me meer rust in het judo”, aldus Elmont.

Mark Huizinga verloor in de klasse tot 90 kilo in de kwartfinale van de Griek Iliadis. Via de herkansing won hij brons na winst op de Fransman Dafreville. In dezelfde klasse liep Henk Grol een blessure op. Bij de vrouwen tot 78 kilo zorgde debutante Marhinde Verkerk voor een verrassing door in de kwartfinale de Franse vedette Lebrun te verslaan. De halve finale verloor ze vervolgens maar in de herkansing was er alsnog brons. Ook zwaargewichte Carola Uilenhoed (+78 kg) behaalde via de herkansing een derde plaats. Dennis van der Geest verloor al in de eerste ronde van de zwaarste klasse boven 100 kilo en ook in de herkansing. (ANP)