Cartoon Network: baas weg na mislukte reclamestunt

Atlanta. De baas van de Amerikaanse zender Cartoon Network, Jim Samples, heeft ontslag genomen wegens de mislukte reclamestunt die uitmondde in terreuralarm in Boston. In die stad ontstond veel onrust toen eind januari verdachte pakketjes met lichtjes werden gevonden. Ter promotie van de tekenfilmserie Aqua Teen Hunger Force hadden reclamemakers van Cartoon Network de pakketjes achtergelaten op diverse plekken in de stad. Bruggen en wegen werden uit voorzorg afgesloten en de reddingsdiensten werden in de hoogste staat van paraatheid gebracht. De bedenkers van de reclamestunt stemden vorige week in met het betalen van 2 miljoen dollar aan schadeloosstelling. De helft van het geld is bestemd om de kosten voor het massaal uitrukken van politie en brandweer te compenseren. De andere helft zal worden besteed aan training en materieel voor de reddingsdiensten. De reclamestunt is daarmee een dure flop geworden. Volgens de meest recente kijkcijfers hebben niet meer mensen naar `Aqua Teen Hunger Force` gekeken dan voor de stunt.