Agenda week 7

Raad van State

De Kamer buigt zich woensdagochtend over een interne reorganisatie bij de Raad van State. Naar aanleiding van kritiek van het Europese Hof moeten de afdelingen wetgeving en rechtspraak beter gescheiden worden, vindt de Tweede Kamer.

Asbestschip Otapan

Woensdagmiddag spreekt de vaste Kamercommissie voor VROM met staatssecretaris Van Geel (CDA) over de gang van zaken rond het omstreden asbestschip Otapan.

Formatiecongres PvdA

De leden van de PvdA moeten zich nog uitspreken over zowel het regeerakkoord als de PvdA-kandidaten voor de ministersposten in het kabinet Balkenende IV. Pas dan kan het nieuwe kabinet geïnstalleerd worden. Zaterdag vanaf 10.00 uur komt de PvdA bijeen in de Buitensociëteit in Zwolle.

Rijkswet Nederlanders

Donderdagochtend spreekt de Tweede Kamer over de wijziging van de Rijkswet op het Nederlanderschap. Inzet is het beperken van meervoudige nationaliteiten.