Afghanen dood bij vuurgevecht

Nederlandse en Afghaanse troepen zijn gisteren in Uruzgan betrokken geraakt bij een vuurgevecht. Daarbij is een Afghaanse militair gedood. Een andere Afghaanse militair en vier politieagenten raakten gewond. Aan Nederlandse zijde vielen geen slachtoffers. Dat heeft het ministerie van Defensie bekend gemaakt. Bij de operatie kwamen ook strijders om het leven. Volgens de NOS hebben 20 strijders het vuurgevecht niet overleefd. Tien andere strijders werden door het Afghaanse leger gearresteerd. Bij de operatie ten noordoosten van de stad Tarin Kowt zijn ongeveer 200 militairen ingezet. Ze wilden een inval doen in een hoeve, waar bommen zouden worden vervaardigd. Toen bij het huis werd aangeklopt, openden ongeveer 20 strijders het vuur op de Nederlanders en Afghanen. Er zijn geen explosieven in het huis aangetroffen. Apache-helikopters verleenden steun tijdens de gevechten. (ANP)