Viezer dan op het Weena kan bijna niet

Het Weena in het centrum van Rotterdam is uitgeroepen tot de straat met de slechtste luchtkwaliteit van Nederland. Dat heeft Milieudefensie gisteren bekendgemaakt.

De milieuorganisatie heeft een analyse gemaakt van de luchtkwaliteit in de 44 grootste gemeenten van Nederland. Rotterdam is net als vorig jaar koploper met 76 straten, gevolgd door Amsterdam (52), Utrecht (42) en Den Haag (30).

Onderzoek in Rotterdam heeft uitgewezen dat voorbijgangers op het Weena te maken krijgen met 72 microgram stikstofdioxide per kubieke meter. Volgens milieudefensie wordt hiermee de Europese gezondheidsnorm fors overschreden. De norm stelt 50 microgram stikstofdioxide per kubieke meter als maximum. In totaal zouden 400 stadswegen niet voldoen aan de norm. Vorig jaar waren dat er nog 200.

Bekijk de top-400 vieze stadswegen via www.milieudefensie.nl/viezestadswegen