The Family Stand: Super Sol Nova

The Family Stand: Super Sol Nova (Go! Entertainment) ***--

The Family Stand: Super Sol Nova (Go! Entertainment)

Uit funk, rock en soul boetseerde de Amerikaanse groep The Family Stand begin jaren negentig een imposante mix die zowel Pinkpop als de hitparade haalde. Na acht jaar stilte zijn ze terug met een sound die verbazingwekkend makkelijk aansluit bij hun beste album Moon In Scorpio uit 1991. Alles is er nog: bombastische arrangementen, de expansieve soulstem van zangeres Sandra St. Victor en het vermogen om geen muziekstijl of instrument ongebruikt te laten. De voornaamste kritiek op het reünie-album Super Sol Nova is dat de zestien nummers en 60 minuten zo bol staan van ideeën en muzikale krachtpatserij dat het topzwaar is geworden. Hun ouderwetse versie van hiphop gaat deze alleskunners stroever af dan de slepende funk van ‘Innizout’ of de powerballade ‘The undiscovered country’, waarin het persoonlijk engagement oprechter overkomt dan het drammerig oorlogsprotest van ‘In the name of what?’ Zondag treedt The Family Stand op tijdens de NightliveXS-awards in Paradiso.

JAN VOLLAARD