Televisie Voorkeur

Het cabaretduo Droog Brood, dat bestaat uit Bas Hoeflaak en Peter de Witte (foto) spelen in hun voorstelling Omwille van de smeer mensen in wisselende omstandigheden, die geen raad met zichzelf of met anderen weten. Ned.3, 22.20-23.20u.
Het cabaretduo Droog Brood, dat bestaat uit Bas Hoeflaak en Peter de Witte (foto) spelen in hun voorstelling Omwille van de smeer mensen in wisselende omstandigheden, die geen raad met zichzelf of met anderen weten. Ned.3, 22.20-23.20u.

ACTUALITEITEN

Eén vandaag. Na een reportage over medische fouten waardoor per jaar naar schatting 3.000 tot 5.000 mensen overlijden, volgt een discussie tussen professor Harry van der Wiel, hoogleraar gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Groningen en mr.dr. Johan Legemaate, adviseur van Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst. Ned. 1, 18.25-18.55u.

Nova. Omder meer een portret van de populaire Democratische zwarte senator Barack Obama en mogelijke kandidaat voor het Witte Huis. Hij wordt omschreven als iemand die helder formuleert, slim is en „een vent die er goed uitziet”. Ned.2, 22.15-22.45u.

INFORMATIEF

Vals plat. Beelden van de veranderende samenleving, geschetst door allochtone en Nederlandse filmmakers. Ned.2, 16.30-17.00u.

Terzake zaterdag: Vechten tegen de Talibaan. De realiteit van de oorlog tegen de terreur. Britse troepen trekken er op uit om het strategisch belangrijke stadje Garmser te veroveren. De operatie had in 24 uur geklaard moeten zijn, maar duurt uiteindelijk zes slopende dagen. België 2 (Canvas), 20.15-20.50u.

DOCUMENTAIRE

Secrets Of: Packaging. Verpakking wordt gemaakt in uiteenlopende soorten en maten, voor de meest alledaagse voorwerpen tot buitengewoon gevaarlijke stoffen. Een reportage over de nieuwste ontwikkelingen in de verpakkingsindustrie. National Geographic, 21.00-22.00u.

PRAATPROGRAMMA

Boter, kaas en eieren. Discussieprogramma dat maatschappelijke ontwikkelingen vanuit een gekleurd perspectief bekijkt. Gasten Loubna Berrada (adviescommissie diversiteit VVD) en stand-up comedian Jörgen Raymann vragen zich af of Nederland weer trots op zichzelf moet worden en of de vrijheid van meningsuiting belangrijker is dan andere grondrechten. Ned.2, 14.55-15.25u.

Parla. Vrouwen debatteren over actuele thema’s. Deze keer over de stelling dat Nederland een klaagcultuur heeft, waarmee volgens recent onderzoek driekwart van de bevolking het eens is. Presentatrice Daphne Bunskoek, cabaretière Lenette van Dongen, Journaal-presentatrice Aldith Hunkar, de Vlaamse senator en zangeres Margriet Hermans, Jihad Alariachi de Duitse correspondente Annette Birschel over de klaag-toptien. Ned. 2, 21.10-22.00u.

KUNST

European artists: Arcato Linua. Reportage over een gezelschap dat kamermuziek combineert met gedichten. Het ensemble bestaat een violiste, celliste en voordrachtskunstenaars. Ned.2, 17.45-18.00u.

The culture show. De Britse acteurs en komieken Simon Pegg en Nick Frost geven hun mening over gewelddadige actiefilms. Verder een reportage over de pioniers van de new rave-muziek: The Klaxons, de kunsthistoricus Andres Gaham Dixon over de tentoonstelling Citizens and Kings: Portraits in the Age of Revolution, 1760-1830 in de Londense Royal Academy of Arts en live muziek van Bat For Lashes. BBC 2, 20.20-21.10u.

AMUSEMENT

When will I be famous? Variétéshow waarin goochelaars, acrobaten, slangenmensen, evenwichtskunstenaars en komieken het tegen elkaar opnemen, waarbij ze door het publiek kunnen worden weggestemd. BBC1, 18.55-20.15u.

Birgitte Kaandorp: Badwater. Registratie van theatershow uit 2002, waarin de cabaretiére ingrijpende ontwikkelingen in haar leven als inspiratiebron gebruikt. Ned.1, 20.25-22.15u.

Never mind the buzzcocks. Humoristische quiz over popmuziek. BBC 2, 0.05-0.35u.

SPORT

NOS-Studio Sport. Rechtstreeks verslag van het WK allround schaatsen in Heerenveen, met 1500 m vrouwen en mannen en de 3000 m vrouwen, later op de avond onder meer Engels voetbal, WK skiën in Are, Zweden, en marathonschaatsen. Ned.1, 13.00-17.05u & 23.10-0.10u.

De wedstrijden. Samenvattingen uit de Nederlandse eredivisie van o.a. Roda JC-Nec, Heerenveen-Vitesse, AZ-Willem II en RKC Waalwijk-Heracles. Tien, 22.10-23.25u.

Match of the day. Samenvattingen van onder meer Manchester United-Charlton Athletic, West Ham United-Watford en New Castle United-Liverpool. BBC 1, 23.30-0.50u.