Televisie Film van de Dag

Uit The China Syndrome. The China Syndrome Year: 1979 Director: James Bridges Michael Douglas Jane Fonda Jack Lemon PHOTOS12

The China Syndrome. Voordat Michael Douglas – de zoon van Hollywoodster Kirk Douglas – doorbrak naar het grote publiek, speelde hij in de televisieserie The Streets of San Francisco en produceerde hij liberale films als One Flew Over the Cuckoo’s Nest en The China Syndrome, waarin hij zelf ook meespeelde, tegenover Jane Fonda. Het China-syndrome is de angst voor een ongeluk in een westerse kerncentrale waarbij de kern door een onstuitbare kettingreactie zo heet wordt dat hij door de aarde smelt en aan de andere kant, in China, weer boven komt. In de gelijknamige politieke thriller ondermijnen de televisiejournalisten Jane Fonda en Michael Douglas de poging van de autoriteiten om een ongeluk in de Californische kerncentrale te verzwijgen. Jack Lemmon speelt de integere kerningenieur die aan de goede kant staat en het duo helpt alles tot de bodem uit te zoeken.(James Bridges, 1979, VS), RTL7, 15.45-18.00u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg