Televisie Film van de Dag

Uit L’ultimo bacio. L'Ultimo bacio Year: 2001 Director: Gabriele Muccino PHOTOS12

L’ultimo bacio. Deze film over Italiaanse dertigers die worstelen met leven, liefde, trouw en jarenlange binding is een slimme kruising tussen elementen uit de ‘lad-culture’ en de populaire ‘chicklit’. Carlo raakt in een crisis als zijn aanstaande bruid hem vertelt dat ze zwanger is: te veel verantwoordelijkheden. Hij vlucht in een tot mislukken gedoemde relatie met dat leuke jonge meisje met die ravissante blonde haren die zo lief naar hem lacht, voordat hij geplaagd wordt door schuldgevoel, zijn verantwoordelijkheid beseft en eindelijk volwassen wordt. Giulia heeft het een en ander te stellen met haar familie en komt dankzij haar mobiele telefoon achter het overspel van haar toekomstige echtgenoot. Erg origineel is het niet, maar de acteurs, onder wie talenten als Stefano Accorsi en Giovanna Mezzogiorno zijn zo fris dat de energieke film het bekijken waard is. (Gabriele Muccino, 2001, I), België 2, 23.55-1.50u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg