Radio Voorkeur

Opera live. Uitvoering van Mozart’s Die Entführung aus dem Serail in drie akten door het Koor van de Nationale Reisopera en Musica ad Rhenum onder leiding van Jed Wentz. Opname van de premièrevoorstelling op 21 januari in de Stadsgehoorzaal in Kampen. Radio 4, 19.02-23.00u.

Opium. Directrice Emily Ansenk vertelt over het tienjarig bestaan van het Scheringa Museum voor Realisme, voorheen het Frisia Museum. Het jubileum wordt gevierd met een expositie van de Amerikaanse figuratieve kunstenaar Alex Katz. Verder schilder Henk Helmantel over de tentoonstelling Het Mankes Perspectief in het Drents Museum in Assen over kunstenaar Jan Mankes (1889-1920) en Marjoleine Boonstra over haar documentaire over New Orleans na de orkaan Katrina. Radio 1, 19.04-20.00u.

Šimek ’s nachts. Dirk van de Wijngaard, oprichter van de stichting People’s Trust, vertelt over zijn werk om Nepalese meisjes te redden uit de kinderprostitutie. Zestien jaar geleden zat hij werkloos thuis, tot hij besloot zich voor de Nepalese meisjes in te zetten. Radio 1, 0.04-1.00u.