Radio Voorkeur

Vroege vogels. Aflevering staat geheel in het teken van het afscheid van columnist Midas Dekkers. Een aantal gerenommeerde collega’s, onder wie Maarten ’t Hart, Koos van Zomeren, Marjoleine de Vos, Cisca Dresselhuys, Tijs Goldschmidt en Wouter Klootwijk, dragen bij aan het afscheid. Zie ook pag. 54. Radio 1, 8.04-10.00u.

Opium. Met schrijver Erwin Mortier over zijn reisdagboek Avonden op het landgoed waarin hij een bezoek brengt aan Gerard Reve op zijn ‘geheime landgoed’ in Frankrijk. En acteur Henk van Ulsen die zijn tachtigste verjaardag viert svdmet de monoloog Dood in Venetië van de Duitse schrijver Thomas Mann. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radio Atelier. Over de nakomelingen in Zeeland van Armeniërs van het Bataljon 812 (krijgsgevangenen van de Duitsers), die tijdens WO II in Bergen op Zoom en op de Zeeuwse eilanden te werk werden gesteld. Zij zochten contact met de geallieerden, het verzet en de vrouwen. Na de oorlog werden in Zeeland kinderen geboren met donkere ogen. Deze kinderen proberen nu iets van hun vader te weten komen. Radio 1, 21.04-22.00u.