Internet Voorkeur

Persfoto’s. Het winnen van de World Press Photo of the Year 2006 door de Amerikaanse fotograaf Spencer Platt vormt een goede aanleiding om eens de officiële website van dit (van oorsprong Nederlandse) instituut te bekijken. Hier is de fraaie winnende foto te beklijken van de rode cabriolet met meisjes in designerkleding te midden van de puinhopen in Beiroet. De foto is gemaakt op 15 augustus 2006, de eerste dag van het staakt-het-vuren tussen Israël en Hezbollah. Het is een foto, zoals het jury-lid Michele McNally het uitdrukt, waar je naar blijft kijken. Op deze site staat alles te lezen over de in 1955 opgerichte organisatie: leden, bestuur, sponsors, tentoonstellingen, masterclasses en workshops. Maar het meest aantrekkelijke van de site is toch het beeld. Behalve alle winnende foto’s in alle categorieën zijn ook de prijswinnaars van eerdere jaargangen te zien, vanaf 1955 toen een zwart-witfoto van de Deen Mogens von Haven won. Met de ‘next winner’-knop kan een diashow van winnende foto’s worden gemaakt: een halve eeuw wereldhistorie in vogelvlucht.

Zie verder:www.worldpressphoto.nl