Görtzen op zijpad bij Nesselande

Volleybalclub Nesselande heeft international Guido Görtzen gisteren op non-actief gesteld. De club ziet conflicterende belangen in de werkzaamheden van de aanvaller als zaakwaarnemer en als adviseur van een aantal teamgenoten.

Görtzen kwam afgelopen zomer over van het Russische Iskra Moskou. De 36-jarige volleyballer, in 1996 lid van de gouden olympische ploeg, reageerde ontgoocheld. „Ik ben er van onder de indruk. Het is teleurstellend dat het zo moet lopen. Verder wil ik er niet te veel over zeggen. Ik wil er op een nette manier met de club uitkomen.”

Görtzen erkent dat hij een aantal medespelers begeleidt. In de toekomst zou hij graag als spelersmakelaar aan de slag gaan. „Maar die werkzaamheden hebben zeker nog geen concrete vorm.” Voorlopig wil hij zelf nog actief zijn, ook als international. Pikant daarbij is dat Nesselande-coach Peter Blangé tevens bondscoach is. „Ik zou graag deelnemen aan het EK in september. Ik zit zeker niet op een conflict te wachten”, zegt Görtzen. (ANP)