Dreamgirls: de soundtrack

Dreamgirls: de soundtrack (Sony) *----
Dreamgirls: de soundtrack (Sony) *----

Dreamgirls:de soundtrack (Sony)

Bij een film die zich baseert op de Motown-geschiedenis kun je je van alles voorstellen, behalve een soundtrack die net zoveel met Motown te maken heeft als Diana Ross met hoempa. De film Dreamgirls – genomineerd voor acht Oscars – is een pastiche op de prachtige carrières en levensverhalen die met Motown verbonden zijn. Elementen uit de verhalen over The Supremes, Marvin Gaye en Martha Reeves zijn omgesmeed tot personages. Het moet niet moeilijk zijn om daar de nodige Motown-achtige nummers bij te maken – de invloed van Motown komt sowieso nog bijna dagelijks voorbij. Maar dan moet je niet in zee gaan met American Idols-kandidate Jennifer Hudson die de hier ook aanwezige Beyonce Knowles overtreft in vocale stormkracht, en dat wil wat zeggen. Hudson staat nog te galmen terwijl het liedje al afgelopen is en de technici naar huis zijn. Net zoals de muziek wordt volgetetterd door trompetten, en de typische Motown-drum gewoon vergeten werd. Hier is iemand flink in de war geweest.

HESTER CARVALHO