DaimlerChrysler verkoopt belang in Airbus-concern

Stuttgart, 10 Febr. DaimlerChrysler brengt voor 1,5 miljard euro zijn belang in het Europese lucht- en ruimtevaartconcern EADS terug van 22,5 tot 15 procent, zonder stemrecht in te leveren. Dat maakte het Duits-Amerikaanse autoconcern gisteren bekend. Door de verkoop aan een consortium van Duitse publieke en private investeerders blijft het machtsevenwicht tussen de Duitse en Franse aandeelhouders van het moederbedrijf van vliegtuigbouwer Airbus behouden. De Franse staat en het Franse bedrijf Lagardère bezitten samen ook 22,5 procent van EADS. Duitsland was bang voor verlies van invloed bij het concern toen DaimlerChrysler het afstoten van zijn stukken aankondigde. De regering wilde daarom dat deze aandelen in Duitse handen zouden blijven.